Coincidenta simpatica:)

Zilele trecute incercand sa intru pe adresa de web a acestui blog, google mi-a rezervat o surpriza frumoasa, nu m-a directionat direct la aceasta adresa, ci mi-a desfasurat in fata ochilor tot ceea ce el arhivase sub titulatura "DMC&Friends" si pe primul loc aparea "DMC&Friends&Family":)
In primul moment am ramas un pic surprinsa, stiind ca n-am schimbat denumirea blogului, desi, o amprenta importanta o are si familia noastra a celor care scriem aici; si totusi, de unde schimbarea...?
Nu era vorba de o greseala, ci de o coincidenta simpatica: era site-ul "DMC&Friends&Family" al unui centru medical din Detroit, USA; coincidenta continuand si sub aspectul specificului : Candva, acum foarte multi ani, cu o siguranta demna de ingenuitatea copilariei, la intrebarea ce voi alege sa profesez in viitor, spuneam : medicina chirurgicala. N-au trecut multi ani, si dintr-o inexplicabila alegere, viitorul profesional l-am statuat intr-o directie diametral opusa: domeniu juridic, ceea ce s-a si concretizat. In timpul primilor ani ai facultatii de drept, mi-a readus in atentie aceasta coincidenta: a ceea ce prefigurezi ideatic ca vei face si a ceea ce in fapt faci: doi colegi meritorii incepusera facultatea de medicina si-si intrerupsesera studiile, pentru a urma cursurile Facultatii de Drept, fara sa existe o explicatie logica, chiar si pentru ei, a alegerii lor finale...Nici in cazul lor, nici in al meu, nu existase o influenta din partea familiei in sensul indreptarii pasilor vietii profesionale spre o directie sau alta...:) Era pur si simplu...ceea ce trebuia sa se intample...
Daca ar fi sa speculez si sa gasesc o similitudine intre cele doua, as putea spune ca pragmatismul si sangele rece le apropie, asa cum influenta emotivitatii dedicata fiecarui caz in parte apropie profesionalismul de umanism intr-o simbioza ce aduce finalitatea: succesul.
Ramane deschisa intrebarea retorica: ce alegem si ce ne este prefigurat in viata?:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarii:

dmd. spunea...

Si eu am dat de el dar nu am mai spus.Este de dorit sa-ti alegi ce-ti place,este f. important sa il realizezi si ce ne este dat....numele domnului fie laudat!!

DMC spunea...

:)

Anonim spunea...

Interesanta coincidenta. Cum eu nu cred in asa ceva parca as sugera ca e timpul sa faci ceea ce ti-ai dorit.
Si eu am avut surpriza sa fac ceva diametral opus: studii economice cu job in domaniu de specializare. Desi mi-am dorit sa fac arhitectura sau sa fiu profesor de o limba straina. N-a fost sa fie! Sau inca n-am avut semne!!!:))

DMC spunea...

Pana la acest moment...pot spune cu mana pe inima ca profesez cu pasiune dreptul...Ma reprezinta:)...Ce va fi in viitor, vom mai vedea:D !