Now what?

Ce faci cand esti intr-o sitatie in care nu mai exista cale de intoarcere, iar mersul inainte inseamna sa o iei pe drumul nedorit? Mergi inainte, clar ... dar cum? Te gandesti poate ca la un anumit moment in viata ai avut de ales, si in urma alegerii tale (cu intentie sau din culpa), piesele puzzelului s-au asezat in forma de acum, forma nu tocmai fericita, cu o realitate pe care nu ti-o doreai , pe care o dispretuiesti, dar pe care acum nu o mai poti schimba. Te gandesti ca trebuie sa iti asumi alegerile facute, bune sau rele, sunt ale tale, si sa fii matur si responsabil. Dar oare poti? Sau oare conteaza ca poti cand stii ca vei fi nefericit? Sau te gandesti ca totul are un rost in viata, ca asta este voia Celui de Sus, si ca poate, desi acum nu vezi rostul, il vei vedea mai incolo. Sau poate tot raul spre bine ... macar candva. Ce faci cand realitate te copleseste? Ce bine era sa fii mic, sa nu ai griji, sa aiba cine sa se ingrijeasca de tine, sa faca totul pentru tine si viata sa fie o permanenta joaca ... amintiri din copilarie (acum inteleg...). Pe cand acum, acum ai grija singur de tine. Muncesti pentru fiecare leu, si il arunci pe te miri ce atat de usor. Acum trebuie sa iei decizii, trebuie sa suporti consecintele acestor decizii (si nu se mai pune: azi nu te uiti la televizor, azi nu iesi afara, azi nu primesti desert). Ne-am trezit mari, si asta nu ar fi foarte rau ca cica asta e mersul firesc al lucuruilor, numai ca, treaba e ca nu e foarte usor sa fi mare. Si daca esti mare, dar in sinea ta ai ramas tot mic, ce te faci atunci cand, fata in fata cu reactiunea, nu poti sa mai zici stop pe rosu/verde? Alegerile nefericite pe care le facem ne pot marca chiar si toata viata. Se spune ca trebuie sa inveti din greseli si sa inveti sa traiesti cu alegerile proaste, dar timpul nu il mai da nimeni inapoi si odata ales un drum, nu mai exista cale de intoarcere. Ceea ce ai facut, ceea ce ai zis, ceea ce ai exteriorizat intr-un fel sau altul, nu vei mai sterge niciodata, nici din minte/inima celorlalti si nici din tine.

Bad choices suck!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarii:

dmd. spunea...

In tinerete mai toti oamenii(care se trezesc mari)sunt categorici,radicali,chiar traiesc intens ce spun.Si spun am dorit si executat de alb,dar alb intens si uite ce negru intens a iesit.Viitorul le va confirma ca atat albul dar si negrul din situatia de fata nu sunt contrast, apropiindu-se de gri.Un pic de superficialitate uneori ajuta.Giggles,capul sus si zambetul din dotare.

DMC spunea...

Inca priveste partea goala a paharului, datorita durerii ce nu a trecut si implicit a timpului care nu s-a scurs indeajuns...Chiar si din experientele nefericite, invatam la un moment dat sa ne amintim cu o nota de amuzament, atunci cand trecutul vom sti sa-l lasam in spate, si sa privim spre ceea ce va urma, increzatori...Nu te lasa prinsa in capcana "a ceea ce ar fi trebuit sa fac corect" sau " dar daca, n-as fi gresit" , pentru ca rezultatul este mereu acelasi...te chinuie, te consuma si te amaraste...fara sa schimbe ceea ce s-a intamplat...Suntem atat de imperfect oameni, incat viata fara greseala ar fi o monotonie...Pupici :*

Anonim spunea...

Alegerile gresite pe care le facem adesea ne creeza senzatia ca totul se termina undeva, ca drumul care s-a deschis in fata noastra este unul sinuos si, mai mereu, nu al nostru. Dar drumul este cel pe care il avem de traversat toti, ca este usor, ca se suprapune alegerii noastre, ca pare anevoios, trebuie sa ii schimbam culorile, sa-l facem placut inimii. Daca este sa ne gandim la un destin predefinit atunci asta este singura cale. Daca nu este atunci exista un nou inceput, exista posibilitatea unei schimbari. Problema cea mai dificila este acceptarea noului si sa pastram privirea concentrata pe viitor si, in special, pe momentul prezentului.

George Colang spunea...

nu exista situatii paradoxale in ceea ce priveste omul, caci u nu esti un robot care se limiteaza in functie de modul in care a fost programat. nu exista a fost candva ceva, iar acum nu am ce face, mereu ai ce face, chiar daca, peste putin timp, o sa constientizezi ca ceea ce vreai, poate nu era tocmai raspunsul dorintelor tale. noi vrem sa slabim fara sa alergam, noi vrem sa bem apa fara hidrogen si oxigen, noi vrem de toate, adica numai beneficii, insa uitam cu precadere ca exista si costuri, la fel ca in contabilitate, altfel nu ai cunoaste adevarata dorinta, daca nu ai avea acele repere de care vrei sa fugi, asa ca, trebuie sa accepti costul, la fel cum accepti si beneficiul, iar asta inseamna ca oricand se poate ivi altceva care sa fie benefic, dar sa implice si un cost pe care sa nu l accepti.