Concert extraordinar "December Music Flavours" la Ateneul Roman

Am avut extraordinara placere sa fiu invitata, ieri, 12 decembrie,  la Ateneul Roman la concertul extraordinar "December Music Flavours", un eveniment cultural  produs de Lanto Arte, ce a surprins, prin eleganta si originalitate.



Orchestra Nationala de Tineret a Romaniei  si Maestrul Cristian Mandeal ne-au desfatat spiritual cu  Uvertura la "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart; "Suita de balet" de P.I.Ceaikovski; Uvertura la "Wilhelm Tell" de Gioachino Rossini; Opus 11 din "Rapsodia nr.2 in re major" de G. Enescu; "Perpetuum Mobile" de J. Strauss; Dans Ungar nr.1 de J.Brahms si alte fragmente celebre.

Ineditul acestui eveniment a constat in media de varsta a protagonistilor, fiind vorba de un proiect ce doreste sa promoveze tinerele talente, astfel orchestra avand in componenta sa tineri intre 17 si 25 de ani.  Esenta acestui eveniment consta in vorbele maestrului Cristian Mandeal: "Va doresc Sarbatori Fericite, un An mai bun, mai prosper, mai conciliant, iar Romania va avea o speranta, atata vreme cat acesti tineri din fata d-voastra exista".

In seara de 12 decembrie, Ateneul Roman s-a transformat in amfitrionul unei seri de gala, debutand cu sampania oferita invitatilor, continuand cu superba (re)decorare a foaierului pe parcursul serii, cu dansul elegant a unui corp de balet, in pauza dintre reprezentatii, si incheindu-se cu oferirea unui trandafir fiecarui participant, mentinad candoarea unor clipe superbe in compania muzicii de inalta clasa.

Maestrul Cristian Mandeal s-a transformat pe parcursul serii in dirijorul sufletelor si aplauzelor noastre, in aceeasi masura in care isi mangaia cu gesturi complicate tinerii instrumentisti ce-l ascultau cu religiozitate; zambetele de pe chipurile lor demostrand o legatura intre acestia si maestrul lor, dincolo de vorbe.

O seara splendida, un eveniment deosebit cu protagonisti ce emanau bucurie si triumf.

Felicitari incaodata tuturor!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comentarii:

dmd. spunea...

Mai auzi si de bine,ceea ce este f.f.bine.

DMC spunea...

:) Asa e.

Anonim spunea...

sincer nu stiu daca exista la momentul actual o asemenea orchestra in tara. Un concert extraordinar... felicitari maestrului Mandeal pentru ce a reusit cu acesti tineri

DMC spunea...

Exista, i-am vazut eu ieri seara:D!

alina damian spunea...

mentionase maestrul Mandeal si termenul "civilizatie" - iesind de
la Ateneu, am avut un puternic sentiment de normalitate, de apropiere a Craciunului. Un concert absoult mi-nu-nat.Merita sponsorizata aceasta Orchestra nationala de Tineret; m-as astepta la un mix de promovare si la o preocupare a media de profil vizavi de evolutia artistica a acestor tineri talentati

cello spunea...

fara indoiala ca orchestra nationala de tineret este o realizare . am urmarit-o si am ascultat-o si am urmarit-o de la inceputurile ei. dar , nu credeti ca maestrul MARIN CAZACU CARE A MUNCIT S-O INFIINTEZE SA SE OCUPE DE FIECARE PARTICIPANT IN PARTE SA-si PUNa SULETUL SI SENTIMENTELE CELE MAI FRUMOASE IN SLUJBA ACESTOR TINERI MINUNATI AR MERITA UN CUIVANT DE LAUDA DIN PARTEA DVS/ CE ZICETI?CRED CA FARA MAESTRUL MARIN CAZACU NU V-ATI FI PUTUT BUCURA DE MINUNATIA PE CARE ATI ASCULTAT-O

DMC spunea...

Sigur, toate felicitarile se indreapta catre toti cei care s-au dedicat acestui proiect remarcabil. Am dedicat acest post evenimentului in sine, dar eu iti multumesc pentru precizari si implicit toti cei care au citit sau vor citi acest blog:).

Anonim spunea...

va rog din suflet,ati putea publica intr-o nota tot programul sustinut de orchestra nationala la December Music Flavours? multumesc

DMC spunea...

Din pacate, nu mai avem acel program in forma scrisa, iar, din memorie, e imposibil sa-l reproducem. O zi frumoasa:).