Gripa porcina ....isterie nationala?

Am promis unei bune prietene ca voi posta pe blog un caz, ce merita atentia noastra, intr-o perioada in care media si nu numai ne avertizeaza asupra unei posibile maladii, letale, atunci cand nu este tratata cu seriozitate...Vedem la televizor, auzim la radio, citim pe net....tot feluri de stiri legate de Gripa Porcina((H1N1)...
Nu incerc sa diminuez importanta informatiilor cu privire la aceasta maladie si nu mi-am propus sa fac o apologie a ceea ce inseamna aceasta, insa am sa remarc ca sunt cazuri cand ceea ce se doreste a fi preventie se transforma in isterie si haos, cu efecte la fel de grave ca si in cazul neluarii in seama a indicatiilor medicilor si a personalului de specialitate....


Iata care este mail-ul transmis de prietena mea:

"Am o prietena care de o saptamana sta la Spitalul "Matei Bals" cu baietelul ei de 6 luni, pe care, culmea l-au diagnosticat vineri cu "gripa noua". Acestui copil nu i s-a facut timp de o saptamana nici un tratament anume, doar anti-termicele pe care putea sa i le administreze si ea acasa. Mai mult, nu a fost izolata, desi era suspecta de aceasta gripa. Vineri, spre disperarea mamei, baietelul a fost diagnosticat cu aceasta "gripa electorala" sau "gripa anti faliment" cum spun eu si nimeni nu s-a mai uitat la ei doi, ba mai mult cei care imparteau acelasi salon cu ei, au stat pe coridoare jumatate de zi, pana a venit o asistenta sa-i mute pe cei doi intr-o rezerva si sa-i izoleze, cum zic ei. Este primul caz de gripa la un sugar de sase luni la noi in tara, cel putin asa am inteles de la ea.
Prietena mea e disperata pentru ca, in lipsa unui diagnostic clar si in cazul refuzului medicilor de a-i arata fisa medicala a copilului, acestia totusi o obliga sa-i dea "Tamiflu" (medicament cu care se trateaza virusul H1N1) copilului, un medicament care nu s-a mai administrat unui sugar de sase luni. In aceste conditii mama a refuzat tratamentul sub semnatura. De altfel,  copilul nu mai face febra, mananca bine, nu mai are nici un simptom de gripa normala, dar-mite de gripa porcina.
Sambata am vb cu ea la telefon si imi spunea ca au vrut sa-i administreze medicamente pentru gripa porcina copilului fata stirea ei, si s-a iscat intre ea si asistenta o adevarata lupta , prietena mea aruncand in WC medicamentele.
Azi dimineata m-a sunat si mi-a spus ca a intrat in tura alta asistenta, si a intrebat-o , daca e posibil asa ceva, unde anume a semnat ca nu vrea sa i se administreze  tratamentul celui mic.
Imi sparg creierii cum as putea sa o ajut, dar imi dau seama ca nu am nici o putere. Am trimis mail-uri la Antena 1 si B1TV,  in care le-am povestit cum ti-am povestit si tie, dar mai multe, nu stiu ce sa fac.
Adineauri am citit un mail referitor la o alta asa zisa posibila "maladie" cu care suntem intoxicati, si anume vaccinarea contra HPV, o alegere cel putin riscanta. Ma gandeam ca daca pui pe blog-ul tau opinia medicului, poate ar fi un pas sa nu-si mai bata astia joc de noi in halul asta.Nu suntem informati corect, ba mai mult suntem obligati sa le punem la dispozitie de bunavoie copii nostri , iar ei sa-i foloseasca drept cobai.
E dezgustator."


In cazul mai sus mentionat, deznodamantul a fost fericit intrucat  micutul este perfect sanatos, probabil avand o gripa obisnuita, copil scos de propria mama din spital pe raspunderea sa, luptandu-se cu un sistem isterizat care era in stare sa sacrifice sanatatea unui micut de sase luni ....


Ceea ce este suspect este faptul ca acei medici nu au permis mamei sa vada analizele micutului si diagnosticul de "gripa porcina" pe fisa medicala a acestuia, nici macar cand s-au externat!
Ceea ce sperie este faptul ca sunt unele cadre medicale care sunt dispuse sa sacrifice pe oricine dintr-o evidenta necompetenta!
Ceea ce devine terifiant este faptul ca o mama traieste cu credinta ca fiul ei putea fi vaccinat cu un medicament drept "cobai"!


Nu sustin ideea vreunei conspiratie mondiale, insa incerc sa atentionez asupra unei evidente isterii nationale legata la acest moment de virusul H1N1, cand nimeni nu se mai poate imbolnavi de o gripa banala fara sa fie tratat ca fiind cel putin suspect de "gripa porcina" si, in cazuri ca cel descris mai sus, sa fie si tratat cu medicamente periculoase in lipsa unui diagnostic clar. Excesul de zel si lipsa de profesionalism, intr-o isterie nationala,  cred ca si-au spus cuvantul in acest caz, evitand sa cred ca cineva a facut totul intentionat, si ca acest micut era doar "un cobai".


Mare Atentie: la cum sunteti diagnosticati si de cine; in situatii similare, cereti rezultatele analizelor, opinia mai multor medici si, nu in ultimul rand, sa tineti minte ca  nu va poate obliga nimeni  sa urmati un tratament medical daca nu doriti(Art. 13 din Legea nr. 46/2003 a drepturilor pacientului, completata de Norma de aplicare din 7 aprilie 2004, elaborata de Ministerul Sanatatii).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarii:

Gabriela M. spunea...

Buna. Ai foarte mare dreptate. Am pus un link spre acest articol pe blogul meu, sper sa nu te deranjeze.
Gabriela

DMC spunea...

Buna Gabriela. Evident ca nu ma deranjeaza. Intentia mea a fost de a atentiona asupra ceea ce poate atrage "gripa porcina" dincolo de flagelul in sine...Cu cat mai multi care citesc, cu atat mai bine:)

Anonim spunea...

salut sunt mihai de la www.spunenudrogurilor.com multumim ca ne sustii am adaugat linku tau la sustinatori multumesc

DMC spunea...

:)