Metafora...

"Ariciul" ...s-a hotarat sa-si mai inmoaie din tepi...O fi bine, o fi rau...timpul va hotara asta, insa nu va speriati...niciodata nu-i cedeaza pe toti...;)...intepatura lui punand sangele in miscare....:) In fapt, ii regenereaza, lasand sa-i cada sau sa se usuce....tepii ostoiti...Se stie ca, in caz de primejdie,  are nevoie de ridicarea ţepilor si ghemuirea într-un fel de minge, cu capul ascuns în interior, fiind unica lui solutie salvatoare. Altfel, despre animalutul singuratic şi nocturn se spune, din vechime, ca ar fi urzit lumea prin masurare, ce e drept facand destule greseli, deoarece relieful a iesit in cele din urma neuniform si partial accidentat.:)) Se spune, de asemenea, ca e animal sfant, in ciuda greselilor pe care le-a comis. Se crede ca diavolul poate lua chipul oricarei fapturi in afara de oaie, albina si arici. Oaia e blagoslovita, albina e sluga lui Dumnezeu, in vreme ce ariciul ramane sfetnicul Domnului si totodata un erou civilizator. Astazi,  exista si o noua specie, mai prietenoasă şi mai puţin înţepătoare, ce a devenit nouă modă în materie de animale de companie.

Blanduti, draguti si mai putin intepatori...dar tot "arici"...

Si, pentru ca, metafora aceasta mi-a fost sugerata de o foarte buna prietena(A.), am sa-i dedic acest post  arborand un zambet larg in acordurile unei  melodii superbe...si ii multumesc:)




P.S. Piesa lui Michael Buble - "Feeling good"  mi-a fost dezvaluita de unul din comment-urile de pe CeRecomand.ro. Enjoy it!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii: