Cine sunt eu ?

Trec direct in pilaf, ca parca ciorba nu are sens in acest capitol.


Fiecare dintre noi practica un numar de activitati pe zi: te scoli, manaci, te imbraci, te duci la serviciu, bei o cafea, pleci la munte, mergi la un concert, te duci la club, mergi la restaurant, te duci la film, vezi o piesa de teatru etc. Ce faci in momentul in care devii putin confuz si te intrebi pe tine insuti o serie de intrebari foarte manipulatoare: chiar imi plac aceste lucruri? de ce le fac? am chef sa fac asta? vreau altceva ? de ce nu pot sa iau o decizie ?


Genul asta de momente pe mine personal ma arunca in Matrix, e adevarat ca nu sunt foarte dese, dar si cand se intampla prezinta un deranj destul de mare pentru starea de spirit.


Acum ceva timp (aproximativ doua saptamani) am avut o "deconectare" mare de tot, manifestarea acesteia fiind foarte ciudata: nu imi placea nimic, orice lucru care venea in spectrul meu de activitati, pe care as fi putut sa le fac, il detestam, simteam nevoia de ceva nou, ceva doar pentru mine, ceva venit si facut din propria mea vointa fara sa fie influentat de un factor exterior.

Evident ca dupa, apare refluxul (bai sa imi traiasca mie, ce m-a apucat? ca mie imi place sa .... si acum zici ca sunt nebun) care dupa cum spuneam se manifesta printr-o melancolie abrupta.

Dupa, ca un casetofon blocat te tot intrebi: cine sunt eu ? cine sunt eu ? cine sunt eu ? cine sunt eu?


La un numar considerabil de secunde distanta, am avut revelatia! Da da da ! Am spart misterul!

Raspunsul fiind unul foarte simplu: Eu sunt eu si sunt anumite momente in care am nevoie de timp doar pentru mine! E un fel de egoism necesar, cand te saturi de  lucruri si nu ai chef de nimic, trebuie sa iti dai seama ca ai stat prea mult prin civilizatie si ca trebuie sa iti iei un timp pentru tine, fara telefon, fara laptop, fara aglomeratie.

"EgoTimpul" meu s-a manifestat printr-o sticla de vin rosu, un pachet de tigari foarte bune si o carte veche, cantitatea de serotonina degajata in corpul meu a fost la gramaj maxim.


Morala zilei: Trage aer in piept si ciocneste un pahar in cinstea propriei persoane.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii: