Zane, spiridusi, basme si alte creaturi ale imaginatiei

Acum sa nu credeti ca o sa abordez un subiect trist sau o poveste care o sa imi faca crocodilul din sufragerie sa planga ca nu e cazul ( tin foarte mult la sentimentele lui).
Ma gandeam sa incep cu vorbe grele, dar pana la urma ce rost are cand problema este atat de simpla, ca sa fac economie de cuvinte am sa spun un singur cuvant : societatea. Nu am nimic cu oamenii care sunt foarte ancorati si care traiesc fiecare moment cu picioarele pe pamant, care isi calculeaza fiecare bol de cereale, care au un plan pe 5 ani pentru cariera sau care considera ca propia placere este o suma de evenimente care nu trebuie exagerate. Pur si simplu multi dintre noi uitam sa visam, uitam sa traim intr-o lume a noastra, uitam ca o gluma porcoasa este amuzanta si nu neaparat: NU POTI SA FACI ASTA (de ce ? PENTRU CA NU E FRUMOS)!
Din pacate cred ca toata deformarea asta se aplica cam in tot ceea ce facem, de la relatiile interumane pana la felul in care privim ziua de maine. Poate ca ar trebui sa ne aducem aminte ca cele mai mari realizari ale omenirii au fost bazate pe vise care la un moment dat pareau imposibile, exemple sunt destule: sa nu uitam de Da Vinci, sa nu uitam de mersul pe luna, sa nu uitam de Harry Potter (este luat ca exemplu de business pornit de la fantezie) sa nu uitam de cladiri imense, sa nu uitam de noi...
Sper ca sa nu se inteleaga ca ar trebui sa ne luam fiecare cate o galeata de LSD sa ne punem pe canapea si sa vorbim cu iepurasul roz care a iesit din televizor cu o punga de pufarine in mana , trebuie doar sa devenim un pic mai umani, un pic mai deschisi, un pic mai optimisti, cand e vorba de realizarile noastre.
Nu trebuie sa traiesti numai in lumea ta ca ai mari sanse sa mori singur jucand table cu tine insuti, dar sincer acum,  poti sa iti iei un concediu cateodata sa te intorci in locul in care nu trebuie sa te gandesti de 1000 de ori inainte sa zici ceva, locul in care prietenii tai sunt doar prieteni (nu aia cu care trebuie sa te porti nu stiu cum si nu aia de la care ai de castigat X lucru daca nu iti scoti capul din curul lor) si in care poti sa te porti exact asa cum vrei tu, ca pana la urma MANUAL DE CUM AR TREBUI SA TE PORTI CAND IESI DIN CASA
avem toti si il studiem inca de cand suntem mici.
Deja acum cum crocodilul vrea la plimbare si nu as vrea sa imi lase vreo surpriza pe covor, din punctul meu de vedere lucrurile sunt simple, traieste viata ca un om matur dar cu suflet de copil visator....Fetelor aveti o punga de pufuleti de la mine pentru ca stiti sa visati si sa fiti zane!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comentarii:

DMC spunea...

Acum mai bine de un an, scriam prima oara un comment pe blogul tau( pe care l-ai abandonat, de-mi vine sa-ti mananc urechile :)))...Bine ai (re)venit in echipa, "pata de culoare nebunatica":D

Giggles spunea...

Fata, taci, ca ne-a facut zane:)), m-am rosit pana in varful urchilor mele tuguiate de zana:P
Foka noastra sugubeata (am cautat pe dexonline sa vad daca e corect)...mi-a fost dor de tine!!! si sa stii ca am sa te tin minte cu punga de pufuleti:))

Anonim spunea...

da deci multumesc pentru primirea calda (melania)

Irina tu...tu esti o materialista :)) daca te gandesti numai la pufuleti..si stai linisita ca nu raman dator caut eu un regionalism de nai auzit de el in viata ta..auzi la ea ..sugubat..