"Canto della Terra"

Sarah Brightman in duet cu Alessandro Safina intr-o interpretare de exceptie!
-Live in Viena-


Enjoy it!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Angelic si malefic...intr-o singura seara, intr-un singur om...

As putea reitera o idee mai veche, si anume, ca in fiecare din noi exista o parte buna, si o parte rea...As putea continua ...ca experientele sunt in acelasi timp si pozitive si negative, cum iar am mai spus-o, insa n-am sa revin la idei mai vechi, ci am sa descriu o seara de data recenta, ce mi-a dat senzatii contradictorii prin prisma observarii unui om...

A-ti desfata simturile in acordurile angelice ale unei viori blande, a deveni aproape extatic in amplitudinea sunetelor colorate si atent potrivite intr-o armonie muzicala, a simti cum pieptul iti tresare sacadat in ritmuri melodice ce te rup de-o lume materiala si-ti lasa posibilitatea sa intrevezi aura  muzicii de inalta clasa...toate astea pot sa ti se imprime in memoria unei clipe, celebrand partea frumoasa dintr-un om....

A-ti acoperi urechile la intreruperea brusca a unor acorduri muzicale datorita unui mesaj lipsit de substanta; a privi decadenta data de aburii alcoolului ce inca transpar in aer; a fi nevoit sa urmaresti miscarile intortocheate si lascive ale unei suferinte in care unii se afunda, pentru ca nu mai au critica, bravand cu indecenta sub stindardul lipsei motivatiei primordiale....a iubi si a fi iubit....toate astea iti sapa in suflet memoria unei clipe, ce arboreaza prabusirea unui om, ce nu doreste sa se ridice....

Din fericire, totul in viata tine de alegeri si de asumarea consecintelor, nu inainte de a incerca sa inveti din ce ai gresit...Sa te afunzi ciclic intr-o mocirla dezumanizata, sub influenta alcoolului, a drogurilor, a limbajului depravat....nu sunt solutia problemelor sufletesti, ci este clar solutia optima sa te ratezi cu pasi repezi, indepartandu-te simtitor si de unicele borne ale unei supravietuiri minime....Cei din jur pot incerca sa empatizeze, pot incerca sa te sustina, pot incerca sa-ti intinda maini salvatoare, pot sa te iubeasca asa cum esti...dar nu pot face ei ceea ce doar tu poti face pentru tine....Nu pot trai in locul tau, nu pot face alegeri in locul tau, nu pot gasi solutiile benefice tie...ci pot fi pusi in situatia de a te privi cum te afunzi, oricat de rau le pare si oricat de mult le pasa...Ce este condamnabil este faptul ca uneori poti lasa impresia ca iti place sa fi compatimit si iti place sa cazi, singura vocatie fiind dezechilibrul....

Aceasta a fost, din pacate, experienta nefericita, la care am asistat, ....a unui om care cocheteaza cu ratarea...maleficul parand sa-i acopere aura angelica...Eu sper sa ajunga sa citeasca aceste randuri, si pariul lui cu viata sa fie unul castigator...Sper, ca in timp, sa aud de bine, eu una facand pasul in laterala...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Festivalul "George Enescu"

Am citit pe diverse bloguri(aici, aici si sigur mai sunt si alte site-uri ) indemnul multora de a merge la Festivalul "George Enescu" si, desi, principial, ne spunem in sinea noastra, inainte de eveniment si in timpul acestuia, "da, sigur voi ajunge", evident ca in marea majoritate a cazurilor, ne reamintim dupa ce trece evenimentul, ca  n-am ajuns. 

Probabil ca asa s-ar fi intamplat si anul acesta, daca dintr-o intamplare fericita, n-am fi primit cadou, noi, biroul;)) ( sa mai zica cineva ca avocatura, astazi, nu-ti aduce si satisfactii spirituale)!, invitatii pentru ziua de vineri, 18.09.2009 sa ne delectam urechiusele si creierasii cu Enescu - Suita nr. 2 in Do Major op. 20; Ceaikovski - Concertul pentru vioara si orchestra în Re Major op. 35 si Prokofiev - Suita "Romeo si Julieta" -  in interpretarea Sankt Petersburg Philarmonic Orchestra.

Abia astept sa ma duc si revin cu impresii. Cred ca am nevoie de o atmosfera rupta de ...un cotidian, ce, in ultimul timp, imi consuma nervii.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Caprioare de oras, animale de companie si chinuri fizice

Salut, salut, da da puteti sa incetati cu aplauzele (acum intra un sunet de gat uscat)...bine ma, da, gata, stop aplauze! Merci merci (hai ca mi-am facut introul de printesa).

Sa incepem cu inceputul dragii mosului adica: Caprioarele de oras!
Pentru cei care nu stiu, caprioara de oras = curva, bagaboanta, femeie de moravuri usoare, tarfa, stricata, mizerie, prostituata, lista poate continua dar sunt sigur ca pana acum 99,38% din voi au inteles ideea.


In timp ce faceam niste analize pe net acum o saptamana am dat de o intreaga comunitate legata de prostitutia pe net : siteuri cu curve, siteuri cu baieti care merg la curve si spun cum a fost, siteuri cu foarte multe curve si cu baieti care ..... Ideea e ca singurul lucru care era saritor in ochi pe langa terminatii de genul FO KO OK MF DA RR ( care habar nu am ce inseamna, oamenii sunt destul de tari, au propiul lor dialect, frate am fost la Belissima72Sexy si am facut un FO si dupa un RR, dar, frate, esti nebun femeia face o MMK de am zis ca direct COF) era pretul...n-ai cum ..media era undeva de la 100 de euro pentru o ora.


Mintea mea cel putin vede situatia in felul urmator: daca in acea ora aveam voie sa o bat, sa o pun sa imi aduca mancare sa imi fac si treburile cu ea, eventual sa o pun sa imi si calce camasile, parca era mai justificat dar asa...ma sa moara vespasian (citit in engleza [vespeisan]) 100 de euro pentru o partita de amor ca nu zic f*#$%. Au innebunit "caprioarele", la ele nu e criza?!


Sfatul meu pentru toti baietii care fac reviewuri  mai mai ca niste critici de film..."bois" de 100 de euro scoti minim 3 fete mai "vesele" in oras timp de 2 saptamani si cu singuranta (bine asta daca nu arati ca o amiba sau euglena verde), ajungi in locul cald cu 2 dintre ele (plus ca ai si satisfactia ca nu manca aia seminte si citea libertatea in timp ce tu dadeai din fund ca disperatul).


Animale de companie - si mie imi plac cainii, ba nene dar sunt unii atat de urati, dar atat de urati! incat nu inteleg de ce cineva ar vrea sa mai perpetueze rasa respectiva! Prietene schimba-ti dioptriile in puiutii mei nu vezi cat de nasol si cat de urat e! de ce ai vrea sa ai un Scottish Terrier sau alta ciudatenie a naturii!

P.S. Imi cautam animal pentru momentul in care....( cred ca sunt destul de capabil sa am grija de unul), si, asa am ajuns sa vad unele dintre ororile planetei.


P.S 2 Vreau un d'asta :



Chinuri Fizice

Aici e destul de simpla treaba, de luni, am zis eu ca e cazul sa ma duc la sala sa traiesc sanatos, plus alte chestii din capitolul : e bine sa faci asta, dar doare si nu stiu daca merita!

Momentan, de abia, pot sa imi misc mainile; sunt o febra musculara mergatoare, nu pot sa imi intind bratele si imi este dor de o mancare pe care scrie mare DIN CAUZA MEA O SA FACI CANCER!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tocul "stiletto"...revine!




Pasiunea pentru pantofii cu toc inalt, cred ca o mostenesc de cel putin trei generatii pe linie materna: mama, bunica si strabunica au inclinat spre un stil distinct de feminitate, la orice varsta...pantofii cu toc "cui".
Indiferent de dimensiunile fizice ale oricarei femei, pantoful cu tocul inalt a acordat o tinuta sexi, arcuind pielea fina ce se intrevedea sau nu sub faldurile vaporoase ale unor tinute lejere, spectaculoase, incitante si/sau oficiale.

Zilele trecute incercand sa gasesc pe net magazine care comercializeaza pantofi cu toc inalt( si f. inalt), am reusit sa gasesc si ce-mi place, insa, spre stupoarea mea, apareau intr-un blog specializat de colectii de rochii de mireasa si accesorii(de unde am si atasat aceste modele)! Cu exceptia unor perechi de pantofi albi, n-am inteles ce cautau acolo restul modelelor?! Ce, numai viitoarele mirese trebuie sa incalte asa ceva?! Hmmm! Evident ca NU! Si, ca sa confirme teoria unui bun prieten, care spunea..."Voi, femeile, cand intrati intr-un magazin, aveti al saselea simt cand e vorba sa alegeti cele mai scumpe produse, fara sa aveti afisat pretul", ete ca si "preturile", si marcile (Dolce&Gabanna, Christian Louboutin, Giuseppe Zanotti, Rupert Sanderson, Celine, Jimmy Choo,  Jerome C. Rousseau, Pura Lopez) i-ar fi confirmat, incaodata, vorbele!
Eu va las sa va delectati, pentru cine are gusturi similare, si mai caut..., asta ca sa-l contrazic macar, in parte!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Nothing but the truth"- intre idealism si pragmatism, intre principii si oameni; intre drepturi si putere


"Nothing but the truth"(2008) este povestea unei tinere jurnaliste, care sub povara pastrarii anonimatului sursei informatiilor sale in dauna principiilor securitatii nationale pune, cel putin, sub semnul intrebarii, sistemul de drept care o acuza; principiile deontologiei profesionale; sentimentele materne; familia si nu in ultimul rand mentalitatile.
Este un film care pare sa desfida aparentul idealism al personajului principal, ce-si pierde libertatea, isi pierde familia, ii este alterata integritatea fizica si psihica, toate acestea in sustinerea principiului deontologic "don't reveal the source". De la familia care se vede marginalizata si se destrama; la editorii publicatiei ce urmaresc profitul; la insusi aparatorul ce pare a se inclina in fata presiunii umane; la acuzatorul inversunat pe actul tradarii si pana la decizia judecatoriilor celei mai inalte instante; ai putea spune ca esti in fata unei optiuni gresite din punct de vedere moral si legal al personajului principal. 
Sfarsitul filmului va dezvalui insa ca nu e vorba de niciun fel de idealism, ci de un act clar de pragmatism, ce desi are o rezonanta profund sensibila, ramane un act de curaj si sacrificiu. Enjoy it!
P.S. Mi-au ramas imprimate insa cateva remarci, si anume :
" Oricat de generos, deosebit si bun ai fost in timpul vietii, la inmormantare, totul depinde de vreme"!
" A repurta o victorie, dintr-o grava eroare, e ca si cum ai lua cu asalt Rusia iarna"
" Atunci cand intalnesti un om adevarat, a apara un principiu este egal cu a apara o persoana".

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zane, spiridusi, basme si alte creaturi ale imaginatiei

Acum sa nu credeti ca o sa abordez un subiect trist sau o poveste care o sa imi faca crocodilul din sufragerie sa planga ca nu e cazul ( tin foarte mult la sentimentele lui).
Ma gandeam sa incep cu vorbe grele, dar pana la urma ce rost are cand problema este atat de simpla, ca sa fac economie de cuvinte am sa spun un singur cuvant : societatea. Nu am nimic cu oamenii care sunt foarte ancorati si care traiesc fiecare moment cu picioarele pe pamant, care isi calculeaza fiecare bol de cereale, care au un plan pe 5 ani pentru cariera sau care considera ca propia placere este o suma de evenimente care nu trebuie exagerate. Pur si simplu multi dintre noi uitam sa visam, uitam sa traim intr-o lume a noastra, uitam ca o gluma porcoasa este amuzanta si nu neaparat: NU POTI SA FACI ASTA (de ce ? PENTRU CA NU E FRUMOS)!
Din pacate cred ca toata deformarea asta se aplica cam in tot ceea ce facem, de la relatiile interumane pana la felul in care privim ziua de maine. Poate ca ar trebui sa ne aducem aminte ca cele mai mari realizari ale omenirii au fost bazate pe vise care la un moment dat pareau imposibile, exemple sunt destule: sa nu uitam de Da Vinci, sa nu uitam de mersul pe luna, sa nu uitam de Harry Potter (este luat ca exemplu de business pornit de la fantezie) sa nu uitam de cladiri imense, sa nu uitam de noi...
Sper ca sa nu se inteleaga ca ar trebui sa ne luam fiecare cate o galeata de LSD sa ne punem pe canapea si sa vorbim cu iepurasul roz care a iesit din televizor cu o punga de pufarine in mana , trebuie doar sa devenim un pic mai umani, un pic mai deschisi, un pic mai optimisti, cand e vorba de realizarile noastre.
Nu trebuie sa traiesti numai in lumea ta ca ai mari sanse sa mori singur jucand table cu tine insuti, dar sincer acum,  poti sa iti iei un concediu cateodata sa te intorci in locul in care nu trebuie sa te gandesti de 1000 de ori inainte sa zici ceva, locul in care prietenii tai sunt doar prieteni (nu aia cu care trebuie sa te porti nu stiu cum si nu aia de la care ai de castigat X lucru daca nu iti scoti capul din curul lor) si in care poti sa te porti exact asa cum vrei tu, ca pana la urma MANUAL DE CUM AR TREBUI SA TE PORTI CAND IESI DIN CASA
avem toti si il studiem inca de cand suntem mici.
Deja acum cum crocodilul vrea la plimbare si nu as vrea sa imi lase vreo surpriza pe covor, din punctul meu de vedere lucrurile sunt simple, traieste viata ca un om matur dar cu suflet de copil visator....Fetelor aveti o punga de pufuleti de la mine pentru ca stiti sa visati si sa fiti zane!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Back...cu "termen"

Am revenit, dupa vacanta, asa cum am promis...nu inainte de a le da posibilitatea celor mai bune prietene sa-si astearna gandurile.....Mai bogata sufleteste, cu bateriile incarcate 150% asa cum ii spuneam unui partener de business, de curand, pregatita de provocari noi si vechi...Vacanta mi-a priit cu adevarat, asa cum se poate vedea din imaginile postate anterior...

Spuneam acum ceva timp, ca sufletul meu pare a fi prins de misterele vremilor de demult, decat de inovatiile vremurilor moderne...Adaptabilitatea si nevoia de a ma depasi ma plaseaza perfect in viata de zi cu zi, insa spiritual provocariile nu vin dintr-un viitor, care abia se ridica la inspiratia celor de demult...Daca observam cu atentie, putem distinge clar ca ceea ce, in trecut, consideram clarviziune, intuitie, inspiratie, astazi, o consideram inteligenta, perspicacitate, abilitate...dar, din pacate/din fericire, ceea ce am mostenit este de departe mai valoros, mai puternic, mai trainic, decat ceea ce azi incercam sa construim...Ciclicitatea vietii ne situeaza la o mare departare de ceea ce acum mii de ani era normalitate...

Intr-o singura privinta excelam azi, in diversitate si in autodistrugere, sunt cele doua aspecte ale vietii care ne reprezinta...

Pana si eu recunosc ca spiritual as fi fost inclinata sa aleg la un moment dat sa ma dedic artei, in general; istoria si literatura fiind pasiuni; insa material si faptic, am ales sa ma dedic unui domeniu pragmatic, convinsa fiind ca realitatea imi cere sa fiu mai mult pe picioarele mele, decat intr-o lume boema...Culmea e ca transcenderea de la lumea spirituala spre lumea materiala s-a realizat exclusiv prin intermediul celor doua pasiuni: istoria si literatura...Am imbratisat cu toata fervoarea unui invatacel o noua lume ce mi se desfasura, fiind convinsa ca e o noua treapta spre ceea ce urma sa devin si... asa a fost...Mi-am dezvoltat latura pragmatica zi cu zi, fortata uneori de imprejurari, abandonand, aparent, intr-un colt, latura spirituala, dintr-o imposibilitate de imbinare a celor doua, la aceeasi intensitate...

Fiecare din noi avem momente, cand sufletul si mintea concureaza intre ele, pentru a ne domina, cand una, cand alta.....Tindem sa lasam loc celei care este mai puternica...si asa ajungem sa facem alegeri, care daca nu sunt si cele mai fericite, fac loc ulterior, traumelor si/sau orgoliilor .... E un parcurs continuu, intre clipe fericite, deceptii, reusite, esecuri, orgolii si rani...Totul insa tinde spre o cunoastere de sine, care usor, usor ti se infatiseaza, indemnandu-te sa nu te mai lasi dominat de nici una din cele doua laturi ale tale; fiecare trebuie sa-si aiba locul ei, prezent in fiecare zi a existentei tale...Daca ai acceptat acest fapt si lasi loc fiecarei parti din tine sa se manifeste, continuu, atunci, in termeni unui concept nou, te bucuri de "inteligenta emotionala"...

Disponibilitatea emotionala, odata regasita, se poate lovi insa, uneori, de mari piedici, care oricat de mult incerci sa le inlaturi, ele se tot ridica...perturbandu-te...oricat de decis ai fi...! Ai momente cand simti ca poti duce mai departe; ai momente cand vrei sa iei pauza sau chiar vrei sa pui capat unei incertitudini continue....Te tin la suprafata sentimentele...si-ti dau forta...fie sa te inhami cu rabdare, fie sa intelegi "neintelesul " in speranta unei viitoare lamuriri...si orele, zilele, lunile trec in defavoarea ta si a "celuilat"...

Timpul poate avea efecte curative sau punitive...dar el curge continuu...Este singurul aspect care nu-l putem controla, insa il putem limita, acceptand in final ca "ceea ce nu e sa fie, nu e", si ca poate e timpul sa mergem mai departe...Trebuie doar sa-ti impui tie insuti...un termen, dupa care sa poti pasi linistit mai departe...stiind ca ai facut tot ceea ce ai considerat ca trebuie facut, calcandu-ti peste principii, orgolii si masti...si ca nu-ti poti reprosa ceva ...in viitor...Nimic nu depinde de o singura persoana cand e vorba de "doi", depinde de amandoi...in contributii diferite, dar permanent schimbabile...Nimic nu merge daca doar unu ofera, si celalalt doar primeste ...balantele trebuie sa se incline cand spre unul cand spre celalalt...varianta egalitatii fiind doar una ideatica...

Asadar, daca premisele vacantei m-au prins intr-o amestecatura de ganduri si sentimente; dupa vacanta, am inteles ca a venit momentul sa-mi fixez bornele disponibilitatii emotionale...si mi-am impus un termen...pana la care "celalalt" sa aiba posibilitatea sa incline balanta...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nessebur(Bulgaria) ... intre arhaic si modern...sau ... estetica bunului gust al oamenilor simpli!(II)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nessebur(Bulgaria) ... intre arhaic si modern...sau ... estetica bunului gust al oamenilor simpli!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS